Fantastisk DM for MTB rytterne fra Varde Cykelklub

juni 21, 2016 Webmaster

Podie U19 Herre DM MTB 2016Søndag d. 19. juni drog ikke færre end 39 licensryttere fra Varde Cykelklub mod “Nordskoven” i Silkeborg, hvor DM i Mountainbike 2016 blev afholdt.

Varde var således en af de klubber, hvis ikke den klub, der havde allerflest deltagere til start.

Og da dagen var omme var det blevet til 3 flotte danske mesterskaber til den vestjyske klub.

Silkeborg og omegn er lidt af et paradis for folk med hang til at cykle i naturen, da der i den bakkede natur findes kilometervis af fede MTB spor.
Derfor havde deltagerne set frem til dagen, hvor der skulle dystes om DM titlerne.

Dagen startede med B&U klasserne, hvor der blev kørt i rækker fra U9 og opefter, og sluttede sidst på eftermiddagen med Herre Elite (A-rækken) og Junior Mænd (U19).
U9, U11 og U13 Piger kørte på en afkortet omgang på ca. 2 km, hvorefter alle andre kørte på den fulde rute af ca. 5 km’s længde, indeholdende ikke færre end 200 højdemeter pr. omgang!

Varde Cykelklub er traditionelt flot repræsenteret i B&U klasserne, samt H-klasserne (Herre over 40 år), og ved DM var det ingen undtagelse, idet der blev lavet rigtig mange flotte præstationer i disse, samt de andre rækker.

I Dame A-rækken (Elite Damer) var der fint besøg fra Annika Langvad, der på det seneste har vundet flere World Cup løb, og hun vandt DM titlen i sikker stil.
Det blev til en solid 8. plads til Camilla Knudsen og lige efter hende kom Janni Spangsberg Schori ind på 9. pladsen i det stærke damefelt.

I Herre A-rækken (Elite Mænd) var der ligeledes prominente deltagere, hvoraf den ene var Simon Andreassen, der jo er tidligere Junior (U19) verdensmester i både MTB og Cykel Cross. Han vandt denne række meget overlegent.
I samme række kørte Ketil Lehm Nordestgaard en meget flot 10. plads hjem ud af de 37 deltagere.
Den fine præstation skal se i lyset af, at Ketil er førsteårs senior, og at flere af de foranliggende ryttere til dagligt kører på professionelle teams.

Dagens vel nok flotteste præstation stod lokale Christian Duus Storgaard for, da han vandt Junior Mænd (U19).
Christian havde for 14. dage siden suverænt vundet SRAM Liga løbet på hjemmebane i Grusgraven i Sdr. Plantage.
Så han lagde ud som lyn og torden for at tage endnu en sejr på højeste niveau, og hurtigt havde han et stort hul til de nærmeste konkurrenter.
Desværre punkterede Christian på sit forhjul, på den sidste 1/3 del af ruten, på 1. omgang, og måtte køre ned af de meget stejle og teknisk svære nedkørsler på et fladt dæk.

Heldigvis står farmand, Lars Storgaard, der til daglig er indehaver af Vestergades Cykler, klar med et nyt hjul i “Tech Zonen” ved mål.
Selvom Lars laver sit livs hurtigste hjulskift, har Christian tabt så meget tid på kørslen med det flade hjul, at han ryger ned omkring 10. pladsen.
Det lader den unge HTX-elev sig imidlertid ikke slå ud over, og én for én indhenter han de andre ryttere igen. Og pludselig er han helt oppe ved den førende rytter.
Op af rutens mest modbydelige stigning, “Muren”, overhaler han til stor begejstring for alle Varde folkene, der hepper på sidelinjen, sin værste konkurrent.

Herfra udbygger Christian stille og roligt sit forsping, og kører et sikkert Danmarksmesterskab i hus.
Han kan nu kalde sig dobbelt dansk mester, da han i januar måned også vandt DM i Cykel Cross!

Følgende Varde ryttere kom på podiet:

U9 Drenge

1. Bertil Laumand Døssing (dansk mester)

U11 Piger

1. Kamma Bergholt (dansk mester)
  2. Mille Frederiksen

U13 Piger

1. Katrine Olsen
  2. Cille Frederiksen

U15 Piger

1. Signe Møjbæk

U19 (Junior Mænd)