Sæson finale for MTB Licensrytterne i Vejle

september 12, 2016 Webmaster

Beretning fra SRAM Liga i Vejle
Af: Henrik Schmidt

I en dejlig solbeskinnet september-weekend deltog Varde Cykelklubs mountainbike-licensryttere i det sidste licensløb i 2016, more about nemlig finalen i SRAM Ligaen.

SRAM Ligaen er en cup over 5 afd., hvor landets eliteryttere fra U11 til og med A-rækken for både damer og herre deltager. I cuppen kæmpes der om løbets førertrøje i lighed med andre cykelløb.

Afdelingen, der samtidig var det Nordiske Mesterskab for damer og herre i A-rækken, samt U19 (junior), blev afholdt i Nørreskoven i Vejle og havde målområde ved Vejle Idrætshøjskole. Her dannede de flotte naturlige omgivelser en fantastisk stævneplads. På østkysten er der jo nogle flere bakker end i det flade Vestjylland, og ruten var den hårdeste liga rute i mange år.

Længden var blot 4,5 km, men indeholdt lidt over 200 højdemeter!
For lokale mountainbike-kendere kan det oplyses, at den ”sorte rute” i Blåbjerg har nogenlunde samme antal højdemeter, men det stækker sig her over 7 km.

Der var hele 39 VCK-ryttere afsted, og de gjorde det rigtig flot, og der var mange gode præstationer og placeringer imellem.

Lørdag var B&U rytterne i ilden, og her er klubben normalt stærkt repræsenteret, og weekenden var ingen undtagelse.

I U11 Pige vandt Kamma Bergholt og sikrede sig samtidig den samlede sejr i ligaen.
Mille Frederiksen fik en flot 3. plads.

I U11 Drenge kæmpede Lucas Helth Hedegaard sig til en fin 3. plads.

I U13 Pige kæmpede Cille Frederiksen og Katrine Olsen om førstepladsen, og her træk Cille det længste strå. Katrine kunne dog trøste sig med den samlede sejr i ligaen og en velfortjent førertrøje.

Victor Laumand Drue Nielsen havde vundet 3 af ligaens andre afdelinger, og med en 5. plads sikrede han sig også den samlede sejr.

De resterende ungdomsryttere gjorde det alle rigtig flot i nogle meget stærkt besatte rækker, så det lover virkelig godt for fremtiden i klubbens eliteafdeling.

Søndag skulle de voksne ryttere ud på ruten, og fra morgenstunden viste den lokale cykelhandler, Lars Storgaard, vejen for de øvrige klubkammerater, i det han vandt H50 rækken (ryttere +50 år), hvilket lige nøjagtigt var nok til at give ham den samlede sejr i ligaen.

I U19 rækken var sønnike Christian Duus Storgaard sammen med andre af klubbens talentfulde junior-ryttere til start. Christian har jo tidligere på året vundet både DM i cykelcross og MTB.
For at tilføje SRAM Ligaens førertrøje til den flotte samling, skulle en rytter fra Team Rold Elite dog besejres først.
Det meste af løbet lagde han sammen med 2 meget stærke nordmænd, som dog trak lidt fra mod slutningen af løbet, hvor Rold-rytteren samtidig kom helt op på hjul af Christian.
Heldigvis fandt han lige de allersidste kræfter frem, og fik ham rystet af igen, og kunne køre i mål som en sikker nr. 3, hvilket således både gav ham den samlede førertrøje, samt en 3. plads ved det Nordiske Mesterskab.

I dame A-rækken blev det til en flot 8. og 9. plads til henholdsvis Janni Spangsberg Schori og Camilla Knudsen, der begge har kørt en god sæson med flere podiepladser.

I herre A-rækken var det hele 44 ryttere til start, heriblandt den tyske stjerne Manuel Fumic, der i mange år har været en fast bestanddel af World Cuppens top ti, samt en del andre meget stærke udlændinge.
Her kørte Ketil Lehm Nordestgaard en meget flot 20. plads i hus, og blev den 7. bedst placerede dansker i løbet!
Dette resultat er et af de flotteste klubben har præsteret på seniorniveau til dato, og skal ses i lyset af, at Ketil ”kun” er 1. års senior.

Se alle resultater på: mtbliga.dk

Nu holder klubbens eliteryttere en velfortjent pause fra licensløbene frem til april næste år, hvor der skal bygges endnu mere ovenpå det nuværende niveau med en god gang vintertræning, under ledelse af klubbens cheftræner Jan J. Rasmussen, samt klubbens øvrige trænerstab.

Dog skal det lokale ”klubmesterskab” lige overstås, søndag d. 23. oktober, hvor klubben er arrangør af Invita MTB Race, der er Vestjyllands største motionsløb, og plejer at samle over 600 ryttere på alle niveauer.