Trænere og hjælpetrænere til B&U for alle søges..

december 18, 2016 Webmaster

Plads til alle.. små, som store
Plads til alle.. små, som store

Kære alle,

Som jeg fortalte til vores "julehygge" i klubben i dag, så har vi lidt udfordringer med at bemande trænerposterne for "B&U MTB for alle", som er klubbens tilbud for alle fra de starter som 9 årig til de er klar til voksenholdene som 17 årig. Undervejs flytter nogle ryttere over på B&U Licens holdet, som træner flere gange om ugen, og mere løbsfokuseret, men det er KUN "For alle" holdet denne mail handler om.

"B&U MTB for alle" er et meget vigtigt tilbud i klubben, og det er MTB udvalgets mål, at der mindst kører et hold for disse ryttere. I 2016 har vi dog splittet holdes op i to, som har haft hver sin træner og hjælpetræner tilknyttet. Derved er niveau og styrke blevet lidt mere udlignet på holdende, og alle er blevet mere tilfredse..

Vi er alle enige om, at det er en super løsning for de unge, men vi må også forholdes os til, at der skal bruges mange trænere hvis der skal påsættes 2 + 2 hver tirsdag kl. 17 til 19 året rundt.

Da vi har lidt frafald i trænergruppen - både på træner og hjælpetræner delen, så har vi brug for at der melder sig 1-2 nye trænere og 3-4 nye hjælpetrænere til projektet. - Og vi kan bruge alle, som har en MTB cykel. Der kræves ikke specielle færdigheder, og vi har i gennem de mange år, som holdet har fungeret, også oplevet at forældre, som meldte sig som hjælpetræner faktisk fik løftet deres egent niveau, så det er bonus!

Som træner kommer du med en ide/plan om hvor der køres på nogle rundstrækninger med lidt teknik, måske med fokus på opkørsel, eller nedkørsel - eller sving. Det er ikke så kritisk om man i nogle situationer skal improvisere lidt - bare de unge får cyklet og bliver glad, og lidt bedre for hver gang, så er projektet lykkes!

Som hjælpetræner er du backup og tager dig af dem, som "hænger" lidt - måske skal de have lidt "skub" på vej til skoven, eller de skal have lov at komme af med en jakke - eller der er punktering eller defekt, som skal håndteres i fællesskab med træneren. Det er nemlig meget bedre at være to voksne, hvis der er en defekt cykel i grusgraven og 12 unger, som fræser rundt som lopper omkring dig, end hvis man står alene med det.

Som sagt, så kan alle hjælpe os - og man kommer med i en rotation der betyder at man cirka er på hver 5. eller 6. uge. Derved kan du nemt selv holde din træning vedlige, selvom det falder sammen med klubbens andre fællestræninger. Har man datoer eller uger, man ved ikke passer ind, så tager vi højde for det, og ellers finder du bare en afløser.

Vi arbejder på planen nu, og vil meget gerne høre fra dig hurtigst muligt - og helst inden juleaften.
Skriv en mail til fmd. for MTB udvalget Ole Klemmensen på ole@klemmensen.dk med dit mobilnummer og den e-mail adresse du bruger, så får du udførlig info, og vi laver et samlet trænermøde i marts 2017, hvor vi udveksler erfaringer og snakker struktur omkring træningen.

Mange hilsner
Ole Klemmensen