fbpx

Har du tænkt?

oktober 10, 2018 Webmaster

- At det er mega smart at passerer ridende, gående eller hundeluftere så hurtigt og lydløs som muligt?

Så er du slet ikke alene - men det er slet ikke smart, og er til stor gene for de øvrige brugere af skoven!

Med afsæt i en lille evaluering mellem Varde Cykelklub og Blåbjerg Rideklub, som i forrige weekend afholdt DM i distance ridning, så roser og klapper vi hinanden på ryggen for god kommunikation og samarbejde om at oplyse om både vores behov for at være der søndag til rutevisning, men også deres behov for at fylde ret meget på stier og veje om lørdagen. Alt er gået godt og der var meget få "krydsninger" mellem deres deltagere og MTB rytterne.

Men i samme omgang, så beder deres formand om vi ikke kan gøre alle MTB ryttere opmærksom på, at det er meget generende når vi kommer cyklende bagfra og ikke giver os til kende.

Både rytter, hest, hund og hundelufter - klapvogn og "klapvogns-skubber" får et mindre chok hvergang vi kommer snigende "lydløs som en ninja" - men det er vi jo bare ikke, når vi er tæt på dem - og måske også tror "at jo hurtigere vi passerer forbi", des mindre generer vi...

Intet er mere forkert... Den gode stil er selvfølgelig, at tage farten lidt af - når vi nærmer os, så giver vi en eller anden form for venlig lyd, og afventer at der opstår opmærksomhed - og derefter passerer vi i rimelig afstand..

De fleste af os tænker nok "sådan gør jeg da altid" - men kan sikkert også huske siturationer hvor vi som gruppe er kommet for massivt, for hurtigt og har tænkt - fucxxx det er godt jeg ikke er sidste mand og skal tage skraldet fra hundelufteren...

Det er naturligvis ikke god stil..... - skal vi ikke stramme op i Varde Cykelklub og samtidig holde fokus på at køre med korrekt lys i den mørke tid, så tænker jeg vi begynder at samle point i stedet for at "brænde tændstikker"