Infobrev 2023

29-08-2023

Du kan læse eller downloade infobrevet frra januar 2023 >her<

Læs mere

Datoer for jagt 2023/24

02-01-2023
Vi har allerede fået en henvendelse fra jægerne om at deres fælles jagter i Varde Kommunes skove er fastlagt for næste vinter.
 
Vi viser hensyn til dem, som de gør til os, så skriv det ind i jeres notesbog..
 
Sønder Heden = Militærskoven i daglig tale
Sdr. Plantage = Grusgraven
-------------------------------------------------------------------------
Hermed jagtdatoerne til jagtsæsonen 2023/24:
 • Sdr. Plantage:
  15/10, 5/11, 19/11, 3/12, 7/1
 • Sdr. Heden Plantage:
  22/10, 12/11, 26/11, 10/12, 14/1
Læs mere

Datoer for jagt 2022/23

22-08-2022

Kære brugere af MTB Sporene,

Som altid i efteråret og vinteren, så deler vi skoven og området, hvor MTB sporete ligger med jægerne, som afholder jagt i området på nedenstående datoer.

De starter ved solopgang og er oftes aktive til ind i eftermiddagen. Der vil være opsat skilte med besked om at skoven er lukket for MTB kørsel og øvrige brugere i det tidsum, de er aktive. Ligesom vi gerne vil have lov at spærre skoven når vi afholdr cykelløb, så bedes I alle respektere jægerne på disse datoer.

Jagt i Sdr. Plantage (Grusgraven):
16/10, 6/11, 20/11, 4/12, 8/1

Jagt i Sdr. Heden Plantage (Militærskoven):
23/10, 13/11, 27/11, 11/12, 15/1

Ole Klemmensen,
fmd. MTB Udvalget

Læs mere

Så er der en god uge til Shimano Liga #4 i Varde den 11. & 12. juni 2022

01-06-2022

Så er der en god uge til Shimano Liga #4 i Varde den 11. & 12. juni 2022

Det er en stor glæde at Varde Cykelklub igen kan invitere til MTB Liga i Sdr. Plantage Grusgrav. Vi har trimmet sporet og renoveret nogle sektioner, som i kan se på videoen.

Selve DCU & UCI-starterne afvikles jo efter et meget kompakt tidsskema søndag den 12/6 fra 9.30 og helt frem til Herre Elite starten kl. 15.15. Undervejs skal alle B&U klasser også igennem teknikøvelser, så der bliver masser at se på i eventområdet. Vi skilter også til flere af tilskuer ”hotspots” så i nemt kan finde rundt.

Tilmelding og portioner til hovedløbet finder du på: https://www.sportstiming.dk/event/9918 - HUSK tilmeldingen lukker tirsdag 7/6 kl. 23:59

Teknikøvelserne til B&U er offentliggjort på https://www.sportstiming.dk/event/9918/page/Teknik - og de vil være delvis opstillet til træning fra lørdag kl. 15.00 til 17.00 lørdag

Der afvikles også et Liga Motions event, som kører lørdag kl. 13.00. her kan du deltage uden licens og køre den fulde rute, som Elite klasserne kører om søndagen. Faktisk, så tilbyder vi også at Licensrytterne kan deltage i motionsløbet som et ”warm up” race – i skal blot tilmelde jer i Motion med DCU licensklasserne. Du finder alt info og tilmeldingslink her: https://www.sportstiming.dk/event/10484

Vi ses i Varde

Varde Cykelklub

 

Link til Varde promotion video: https://youtu.be/YG1bay14B98

Læs mere

Så er proportioner klar og tilmeldingen åben til Shimano Liga #4 i Varde den 11. & 12. juni 2022

16-05-2022

Så er proportioner klar og tilmeldingen åben til Shimano Liga #4 i Varde den 11. & 12. juni 2022

Der er efterhånden ved at komme godt gang i cykelløbene igen, og vi er stolte over at være fjerde stop på den internationale løbsserie for MTB i Danmark, som hedder Shimano MTB Ligaen. Der konkurreres om UCI verdensrangliste point i klasserne Elite Men & Women samt Junior Men & Women. Derudover konkurreres der om nationale ranglistepoint i en række øvrige DCU klasser.

Selve UCI/DCU hovedløbet, der afvikles om søndagen kræver licens. Ønsker du ikke at indløse fuld licens, så kan du deltage i  DCU klasserne og betale 100 kr. via ”klippe kort” ordningen. Du kører blot den normale tilmelding igennem og siger "har ikke licens" så giver systemet mulighed for at købe "klippe kort". Tilmelding og portioner til hovedløbet finder du på: https://www.sportstiming.dk/event/9918

Der afvikles også et Liga Motions event, som kører lørdag kl. 13.00. her kan du deltage uden licens og køre den fulde rute, som Elite klasserne kører om søndagen. Du finder alt info og tilmeldingslink her: https://www.sportstiming.dk/event/10484

Vi håber I vil bakke os op med en tilmelding til løbene, og hvis du kan afsætte lidt tid til at hjælpe os med en rutevagt eller andre praktiske opgaver ved løbet, så meld dig endelig ved lige at skrive en mail på mtb@vardecykelklub.dk

Vi håber at se mange af jer som deltager og/eller tilskurer, så I kan være med til at gøre weekenden festlig og hyggelig.

Ole Klemmensen,
formand for MTB Udvalget

Læs mere

Så er vi klar med VCK´s klubture til Harzen 2022

01-02-2022

Så er vi klar med VCK´s klubtur til Harzen 2022.

Afvikles igen i år, som to separate ture, men begge ture er med tre overnatninger.
Turene er for alle klubbens medlemmer - børn under 15 år dog ifølge med en voksen.
VCK giver hvert medlem et tilskud på i alt kr. 500,-, altså kun tilskud til én af turene.

Man må gerne melde sig til begge ture, men skulle der blive overbooket, vil de der har valgt at melde sig på begge ture, blive nødt til at vælge mellem turene, så der kommer flest mulige VCK-medlemmer med.

 • Der bliver en TUR 1 for MTB A (Licens)- og MTB B-ryttere
  Afrejse d. 19. maj og hjemrejse 22. maj.
 • Der bliver en TUR 2 for Landevejs og MTB C og D -ryttere
  Afrejse d. 3. juni og hjemrejse 6. juni.

Vi skal igen bo på PRIMA Hotel Harzromantik (Det vi kender som Regina) Vi er endt på denne løsning, da de kan tilbyde os det vi har brug for på en sådan tur. Der er gode opbevaringsmuligheder for cyklerne, og det er muligt at booke hele hotellet. Samt ikke mindst, så er prisen stadig rimelig.

Der er begrænsede muligheder for at tage hensyn til specielle indkvarterings ønsker, men hvis der absolut er ønske om enkeltværelse, så kontakt hhv. Kaj Pedersen vedr. første tur og Søren Ingstrup vedr. anden tur, så vil de undersøge muligheden.  Der vil være en ekstrabetaling for eneværelse. Forvent ca. 1.100 kr, men dette bekræftes endelig ved booking.

Det er først til mølle-princippet der gælder. Der er 32 pladser +/- til hver tur. Skulle der være flere der ønsker at være med, er der oprettet venteliste til hver tur.
Angående kørsel bedes medlemmerne hurtigst muligt få meldt tilbage til turarrangørerne hvis de selv har arrangeret kørsel, dog forbeholder turarrangørerne sig ret til at ændre kørselsplanen. Hvis der er specielle ønsker om kørsel kan det ændre i kørsel tilskuddet.

Vi ser frem til mange tilmeldinger - link til tilmeldingen er -> https://www.sportstiming.dk/event/10219.

Hilsen
Bestyrelsen

Læs mere

Medlemsskab, Generalforsamling & Klubtøj

11-05-2021

Kære alle medlemmer (nuværende & tidligere),

Medlemskab af Varde Cykelklub i 2021:
Gennem vinteren har klubben skiftet adm. system og fået ny hjemmeside, og proceduren for at være medlem af Varde Cykelklub er ændret. Alle som var medlem i 2020 har fået en personlig mail med info om proceduren, men kort og godt skal man oprette en medlemsprofil på hjemmesiden og via den registrere sit medlemskab og man betaler medlemskabet via betalingskort. Klik her for at oprette profil og bliv medlem -> https://vardecykelklub.dk/teams. Når du har oprettet profilen, så går du til "køb af kontingent" og betaler med betalingskort, og vupti, så er du medlem.

Går du i stå, eller syntes du ikke det virker, så kontakt gerne kasserer Marianne Westergaard på kasserer@vardecykelklub.dk, så hjælper hun dig videre.

Er du ny i klubben og har måske været med i intro forløb på B&U for alle, eller via andre hold er kommet godt i gang, så håber vi du vil tegne medlemskab og styrke klubben og fællesskabet. For D-holdet i MTB er der jo et lidt længere forløb inden vi beder om at i tager stilling til medlemskab, men øvrige bedes melde sig ind efter tre "test" trænings gange.

Generalforsamling 2021:
Endelig ser det ud til at vi kan gennemføre generalforsamlingen - det bliver onsdag den 26/5 kl. 18:30 i Smedeværkstedet så vi overholder afstandskravene og kan mødes fysisk. Tilmelding skal gerne ske via https://vardecykelklub.dk/events  - vi håber at se rigtig mange medlemmer til generalforsamlingen, så vi kan få inputs og debat om klubbens virke den kommende tid. Dagsorden kan ses på bagsiden af infobrevet 2021, som kan hentes her: 2021-Nyhedsbrev. Der er indkommet forslag til vedtægtsændringer fra bestyrelsen, og de kan ses her 2021_Forslag_til_opdatering_af_klubbens_vedtaegter

Klubtøj:
Som det kunne læses i infobrevet fra januar 2021, så fokuserer klubben på at få så meget klubtøj ud blandt medlemmerne som muligt. Desværre måtte vi suspendere den planlagte bestillingsrunde her i foråret. Men nu kan vi åbne for processen.

Da vi jo ikke har sponsorer på tøjet, så er det virkelig "langtidsholdbart" og vi giver et stort tilskud til køb af 2 x kortærmet trico i den kommende bestillingsrunde, som åbnes lige om lidt - og forventes at forløbe over ca. tre uger. Der vil blive annonceret med prøvedage i separate opslag på FB-gruppen. Det er vigtigt at I bruger lidt tid til at prøve de dele, som i kunne tænke jer at bestille, da størrelserne falder lidt forskelligt ud på hhv. trico, jakker og pants.

Så:

 • Er du tidligere medlem, men har du endnu ikke betalt dit kontingent, så vil det være skønt og du får det på plads nu!
 • Er du ny rytter, som har gennemført et intro forløb og nu er klar på medlemskab, så meld dig ind nu!
 • Vil du være lækker og signalere at du er en del af Varde Cykelklub, så bestil klubtøj så snart Tommy Kristiansen annoncerer prøvedage og at onlinebestillingen er åben.

Mange hilsner
bestyrelsen i Varde Cykelklub

 

Læs mere

Shimano Liga powerd by Allbike #1 Varde - info og tilmelding er klar!

06-05-2021

Så er proportioner og tilmeldingen åben til Shimano Liga powerd by Allbike #1 i Varde den 12. & 13. juni 2021 åben og klar.

Det er en stor glæde for klubben at være vært ved den første afdeling af Ligaen efter det aflyste 2020 og stor usikkerhed omkring muligheden for at gennemføre i 2021. Men ved at flytte eventet en uge, så går vi fri af det udendørs forsamlingsloft og vi kan afvikle løbet som vi kender et Liga løb i Varde. Der vil naturligvis stadig blive taget hensyn og holdt afstand og vi forventer at folk opfører sig ansvarligt på stævneområdet.

Selve hovedløbet som afvikles for B&U om lørdagen og alle Voksen klasserne om søndagen kræver licens. Ønsker du ikke at indløse fuld licens, så kan du tegne en DCU motionslicens og betale 100 kr. via ”klippe kort” ordningen – søg google DCU Klippekort for mere info. Tilmelding og portioner til hovedløbet finder du på: https://www.sportstiming.dk/event/8415

Der afvikles også et Liga Motions event, som kører lørdag kl. 10.00. her kan du deltage uden licens og køre den fulde rute, som Elite klasserne kører om søndagen. Du finder alt info og tilmeldingslink her: https://www.sportstiming.dk/event/8879

Vi håber I vil bakke os op med en tilmelding til løbene, og hvis du kan afsætte lidt tid til at hjælpe os med en rutevagt eller andre praktiske opgaver ved løbet, så meld dig endelig ved lige at skrive en mail på mtb@vardecykelklub.dk

Læs mere

DM i mountainbike - UDSAT

14-12-2020

Som det nok er bekendt, så har Varde Cykelklub fået tildelt værtsskabet for DM i Mountainbike i 2021 i Blåbjerg. Vi har arbejdet med forskellige planer for nyt startområde, samt en kortere og mere kompakt rute med stor fokus på bl.a. Rævebjerget og den nordlige del af plantagen.

I forbindelse med vores breefingsmøde med Naturstyrelsen om muligheder og tilladelser, så bliver vi, for en måned siden opmærksom på, at der den kommende tid pågår store anlægsprojekter med “Baltic Pipe” i netop det “flade” område, som vi skal anvende til DM arrangementet.
Naturstyrelsen oplyste også at de havde oplysninger om at hele projektet var presset på tidsplanen. Derfor ville det i værste fald slet ikke være muligt at anvende området, som vi har planlagt – og i bedste fald, så ville det hele ligge i sand, da det har være opgravet.

 

Vi har derfor i samråd med DCU Mountainbike udvalget aftalt, at vi er kandidat til DM 2023 i stedet – der er allerede indgået aftale om DM i 2022, så denne løsning passer bedst ind i vores planlægning. Varde Cykelklub indtræder derfor igen som MTB Liga arrangør i 2021 og 2022. Disse løb afvikles i Sdr. Plantage, som vanligt.

Ole Klemmensen
fmd. MTB Udvalget

Læs mere